Actie is niet het probleem, je stip op de horizon is

Home > Actie is niet het probleem, je stip op de horizon is

Actie is niet het probleem, je stip op de horizon is

Ik heb altijd grote dromen en ideeën gehad. Ik heb het gevoel dat mijn hoofd altijd in beweging is, nieuwe dromen bedenkt en allerlei ideeën lanceert. En aangezien je dit leest, vermoed ik dat je dit herkent.

In de loop van mijn reis als ondernemer moest ik leren mijn focus te kanaliseren en ervoor zorgen dat de dingen waar ik aan werk en de ideeën die ik nastreef, echt in lijn zijn met mijn missie en mijn verlangens. Dat betekent dat ik regelmatig de tijd neem om te kijken waar ik ben en me opnieuw richt op de vraag of een bepaald traject of idee mij en mijn klanten op dit moment het beste dient. Het betekent ervoor zorgen dat mijn acties in overeenstemming zijn met mijn doelen.

Maar dat is niet iets dat in het begin vanzelfsprekend was. Ik herinner me dat toen ik een paar jaar geleden met mijn bedrijf begon, er zoveel dingen te leren en te implementeren waren dat het soms een uitdaging was om te bepalen wat het belangrijkste was om mij op te richten.

En dat is iets dat ik vaak hoor van veel van mijn cliënten. Er zijn zoveel dingen die ze willen doen en bereiken, maar in plaats van actie te ondernemen doen ze niets omdat ze zich zo overweldigd voelen. Ze willen hun aandacht over teveel dingen tegelijk verdelen, in plaats van te focussen op de volgende, beste, eerste stap.

Wat ik tijdens mijn eigen reis geleerd heb, en de sleutel is geweest om niet meer vast te zitten en verder te kunnen gaan, is de vraag: “Is dit idee of traject in overeenstemming en in lijn met mijn missie en doelen?”
(En als je niet zeker weet wat je daar op moet antwoorden, is het misschien een goed idee om een stap terug te doen en eerst duidelijkheid te krijgen over wat je missie en je doelen zijn. Dat is stap 1 en vandaaruit ga je verder.)

Je hebt namelijk vaak geen actieprobleem, maar je stip op de horizon is niet meer helder! Het is niet dat je niet weet hoe je actie moet ondernemen, of niet wilt nemen, het is alleen dat de focus niet is waar het moet zijn, omdat je focus niet is afgestemd op de dingen die het meest overeenkomen met wat je doelen op dit moment zijn.

Dus hoe kun je je focus verkleinen en zorgen dat het meer in lijn ligt met je missie en je doelen? Stel jezelf de volgende vraag: “Wat zijn de vijf dingen die ik moet leren of implementeren om mijn doelen te bereiken?”.
Zodra je dat hebt beantwoord, kun je je concentreren op alleen die vijf dingen binnen een bepaald tijdsbestek (bijvoorbeeld binnen een maand of de komende drie maanden) en op niets anders!

Bepaal vervolgens de volgende vijf dingen en herhaal het proces.
Op deze manier krijg je meer focus en blijf je vooruit gaan, leer je wat je moet leren in beheersbare brokken, zodat je niet meer overweldigd bent en je het gevoel hebt dat je stappen zet in de richting van je doelen.

Geloof me, ik weet hoe opwindend het is om een gigantische hoeveelheid schitterende ideeën te hebben die je tot leven wilt brengen …
Maar vergeet niet dat je de tijd hebt. Ik weet uit ervaring dat wanneer je meer gefocust bent en bent afgestemd op je ware doelen en missie, je in staat zult zijn om die ideeën de wereld in te brengen wanneer de tijd rijp is, op een tijdstip waarin het jou, jouw klanten en je geweldige bedrijf het beste dient.

Jij hebt alles wat je nodig hebt al in je. Ik geloof in jou!

By |2019-02-07T11:51:39+00:00februari 7th, 2019|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.