Het aanpakken en behandelen van de onderliggende klachten van ADHD en autisme kan leiden tot duidelijke verbeteringen, zonder de bijwerkingen van medicatie….

Kinderen met ADHD en autisme zijn vaak hyper, humeurig, asociaal, angstig, slapeloos en ongeconcentreerd. Traditioneel worden ADHD en autismespectrumstoornissen gediagnosticeerd door kinderartsen, psychologen en psychiaters. Zij bevelen bijna altijd therapie en medicijnen aan om bovenstaande symptomen aan te pakken. Er wordt je als ouder verteld dat de diagnose van je kind complex en uit meerder factoren bestaat; een resultaat van genetische, psychologische en andere factoren die algemeen onbekend zijn. De meeste artsen wordt geleerd om de emotionele en mentale component van deze aandoeningen met medicijnen te behandelen. Toch worden de lichamelijke of medische problemen die deze kinderen vaak ook hebben, zelden opgemerkt of besproken. Denk daarbij aan eczeem, astma, chronische ziekte, constipatie of fecale incontinentie, voedselallergie, overgroei van gisten, lekkende darmsyndroom, ondervoeding, hypoglykemie, bijnieruitputting, hormonaal onbalans en slaapstoornissen. Bovendien onthullen goede tests ook hoge niveaus van zware metalen en fijn stof in vergelijking met kinderen zonder ADHD of autisme.

Helaas hebben veel conventionele artsen weinig tot geen ervaring op het gebied van voeding en hanteren ze geen biologische benadering om hun patiënten te behandelen. Wil je dus meer de oorzaken aanpakken in plaats van symptoombestrijding dan is een orthomoleculair therapeut de aangewezen persoon. Die gaat beginnen met het testen en behandelen van de onderliggende aandoeningen. Terwijl we daar mee bezig zijn, zien we vaak verbeteringen in gedrag, stemming en aandacht. Onze emoties worden namelijk grotendeels bepaald door de toestand van ons immuunsysteem en ons darmstelsel.

“ADHD, Asperger en autisme zijn geen ‘psychiatrische stoornissen’ die grote doses medicatie rechtvaardigen, maar eerder een metabole immunologische neurologische spijsverteringsstoornis die een biomedisch protocol vereist.” De American Holistic Medical Association