Ben jij wel goed genoeg?

Home > Ben jij wel goed genoeg?

Ben jij wel goed genoeg?

Van de week sprak ik met een fantastische klant van mij, die vond dat de tekst voor haar nieuwe website vreselijk was. Ze keek veel om zich heen naar websites van concullega’s en in vergelijking met hen voelde ze zich een nul en had ze het gevoel dat haar website helemaal niets voorstelde. Ze vroeg aan mij of ik er eens naar wilde kijken want ze zat vast. Ik bekeek haar site en deze was fantastisch! Wat ze had gecreëerd was zo goed, maar ze realiseerde het niet eens!

Als vrouwelijke ondernemers leggen we een enorme druk op onszelf. Het is riskant om jezelf te laten zien en voor je dromen te gaan. Het kan voelen alsof je iets te bewijzen hebt. Misschien heeft iemand in het verleden je verteld dat je ergens niet goed in bent, en dat zit vast in jou, zelfs als het niet waar is, en misschien leidt het ertoe om super kritisch te zijn op jezelf en je werk.

Plus, als je rondkijkt naar alle anderen die er zijn en je valt in het vergif van het vergelijk, dan is het gemakkelijk om te denken dat iedereen een perfect bedrijf heeft of de perfecte tekst of perfecte website, enz. en dat wat je ook aan het doen bent gewoon niet goed genoeg is…

Terwijl in feite iedereen die nu ergens goed in is, ooit begonnen is als beginner. En je bent net zo goed in staat om datzelfde niveau van grootsheid te bereiken (en je bent waarschijnlijk al dichter bij het bereiken van dat punt dan je denkt!).

Vandaag wil ik me er hard voor maken om onszelf allemaal meer credits te geven. Accepteer niet dat wat mensen je in het verleden hebben verteld, nu je waarheid is. Stop met jezelf te vergelijken. Je bent uniek, je bent getalenteerd en je bent totaal capabel.

Dus als je twijfelt of wat je doet goed genoeg is, moedig ik je aan om een stap terug te doen en te kijken naar wat je hebt bereikt met een frisse blik (of laat een goede vriend het voor je bekijken, soms kan iemand anders er met een ander beeld naar kijken). Vergeet niet dat je speciale gaven en capaciteiten hebt en dat het werk dat je doet echt een verschil maakt!

Deel trots jouw verhaal en geef jezelf wat credits voor alle geweldige stappen die je zet om je droombedrijf en droomleven werkelijkheid te laten worden. Het najagen van je dromen vergt immers serieuze moed en het feit dat je dat doet is al een enorme prestatie!

Je bent echt buitengewoon!

By |2018-12-14T13:54:59+00:00december 14th, 2018|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.