Deze zes woorden houden je tegen om je doelen te bereiken

Home > Deze zes woorden houden je tegen om je doelen te bereiken

Deze zes woorden houden je tegen om je doelen te bereiken

Heb jij ook wel eens van die dagen waarop je wakker wordt vol met ideeën en een enorme to-do lijst voor je business, maar dat je zo’n “Ik heb er geen zin in” gevoel hebt?

We hebben dat allemaal wel eens gehad. We hebben allemaal van die dagen waarin je je gewoon ‘bleh’ voelt. Nu heb ik gemerkt dat te veel ondernemers de “ik heb er geen zin in”-dagen weken, maanden of zelfs jaren laten voortduren. Ze wachten op inspiratie, wachten tot het goed voelt, de juiste flow hebben of tot alles ‘samen’ komt voordat ze actie ondernemen. Eigenlijk is het een andere vorm van overweldigd zijn.

De waarheid is dat het juiste gevoel er niet altijd is. Je zult niet elke dag magische golven van inspiratie over je heen krijgen. Je hoeft zich niet per se “in de stemming” komen om je programma uit te schrijven, om aan je website te werken of om in je bedrijf te investeren.

Sterker nog, er zullen dagen zijn waarop elke vezel in je lijf je zal vertellen om lekker op de bank te gaan zitten, onder een kleedje met een kop thee en een lekker boek, en om die volgende stap voor je bedrijf tot morgen uit te stellen …

Maar weet je: als je er echt klaar voor bent om je bedrijf en je dromen te realiseren, kan je niet blijven wachten tot je er voor in de stemming bent, of tot je er vandaag ‘zin in hebt’.

Als er één ding is dat ik heb geleerd als het gaat om het omgaan met momenten als deze, is dat het essentieel is om je “waarom” in gedachten te houden. Waarom is het zo belangrijk dat je dit bedrijf hebt en wilt laten groeien? Om een beter leven te creëren voor jezelf en je gezin? Om het soort leven te leven waar je altijd al naar verlangd hebt? Omdat je een impact wil maken in de wereld?

Je “waarom” helder hebben is van cruciaal belang om door te gaan als je wat minder van die inspirerende momenten hebt. Wanneer je jouw “waarom” helder hebt, ongeacht je humeur of hoe je je voelt wanneer je ‘s morgens wakker wordt, dan motiveert dat om die volgende stap richting je dromen te zetten.

Laat je “waarom” dienen als een herinnering dat je al het vermogen in je hebt om vandaag ten minste één actie te ondernemen die je een stap dichter brengt bij het leven en het bedrijf dat jij zo graag wilt.

Schrijf je ‘waarom’ op en bewaar het op een plek waar je het vaak ziet: je nachtkastje, je badkamerspiegel of je laptop. Zodat je elke dag bewust wordt waarom actie ondernemen belangrijk is. Gebruik het als inspiratie voor het zetten van je intentie voor die dag.

Besluit om door te gaan, ondanks je humeur of hoe je je voelt. Zelfs als je niet lekker in je vel zit, gebruik dan de redenen waarom je doet wat je doet met je bedrijf als je motivatie om toch iets te creëren, te verkopen en om gewoon actie te ondernemen.

Geloof me, ik weet hoe het is om van die dagen te hebben waar dingen minder inspirerend aanvoelen. Maar ik heb geleerd dat wanneer ik actie onderneem ondanks de “ik heb er geen zin in” gevoel, dat dat het moment is waarop ik echt verschil maak, veerkracht in mezelf creëer en de gewoonte ontwikkel om door te zetten. En dat is allemaal zo belangrijk  om te bereiken waar je wilt zijn en je daarbij onderscheidt van de rest.

Je hebt het in je om dat te doen. Je hebt het vermogen om je dromen werkelijkheid te laten worden. Dus maak nu de commitment met jezelf om actie te ondernemen en vooruit te gaan richting je dromen, elke dag, want je bent deze moeite meer dan waard.

By |2019-03-08T16:41:14+00:00maart 8th, 2019|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.