Het geheim om te krijgen wat je wilt…

Home > Het geheim om te krijgen wat je wilt…

Het geheim om te krijgen wat je wilt…

Gisteren heb ik enige tijd aan mijn persoonlijke ontwikkeling gewerkt (ja, dat is een continu proces!) Ik luisterde naar Marie Forleo’s training “How to Get Anything You Want”.

In de training vertelt Marie dat een van de manieren om te krijgen wat je wilt, is ervoor zorgen dat het in jouw hoofd geen optie moet zijn om NIET te krijgen wat je wilt. Ze legt uit dat een echte beslissing wordt genomen wanneer je van alle andere mogelijkheden afscheid neemt behalve van datgene waar je je aan gecommitteerd hebt. Met andere woorden, op het moment dat je een beslissing neemt, dan laat je het niet meer toe dat je hoofd toch nog even denkt aan de mogelijkheid dat het niet gebeurt. BAM! Super krachtig, toch?

Hoewel ik al eerder hier van heb gehoord, was het gisteren weer een goede reminder, vooral het deel over “beslissen”. Verderop in de training zegt Marie ook dat we vaak “een duidelijke bewuste beslissing verwarren met een wens”.
Ik wou dat ik meer geld kon verdienen …
Ik wou dat ik een uitverkocht programma had …
Ik wou dat ik dat goed lopend boek kon schrijven …

Maar de wens brengt ons nergens naar toe zonder dat we ons ervoor inzetten. Herkenbaar?

Kijk eens naar je eigen reis. We zitten in het laatste kwartaal van 2018.
Welke “beslissingen” hebt je begin januari genomen, die je nu nog moet uitvoeren?
Wat heb je tegen jezelf gezegd dat er voor zorgt dat je gecommitteerd bent om te zorgen dat het dit jaar nog gebeurt?
Wat heb je “gewenst” dat ook is uitgekomen in je leven of bedrijf?

Een van de moeilijkste dingen van het werk dat ik doe, is het gebrek aan commitment zien. Ik spreek regelmatig vrouwen die zeggen een succesvol bedrijf te willen leiden en hun leven willen veranderen, maar ze ondernemen nooit actie. Ik heb mensen gehad die zeiden dat ze graag met mij wilden werken om hun dromen te realiseren, maar doen dat dan toch niet. Als jij dat bent, weet dan dat ik je nog steeds heel leuk vindt, maar ik gun je ook echt meer. Dus neem nu eens een echte en eerlijke kijk op hoe je vandaag aan het werk bent.

Dit gaat overigens niet over jezelf allerlei verwijten maken; het gaat erom te herkennen waar je strenger naar jezelf en meer gecommitteerd aan je doelen en dromen moet zijn om ze ook daadwerkelijk te bereiken. De waarheid is dat elke nieuwe dag een nieuwe kans is om er iets geweldigs van te maken!

En echt, ik weet dat het eng is. Ik weet dat je een garantie wilt en ik wou dat ik je die kon geven. Maar als je gecommitteerd bent aan wat je wilt, echt voor de volle 100%, dan zal je het veel eerder bereiken dan wanneer je de komende jaren blijft hobbieën. Wat ik je wel kan garanderen is dat niemand ooit iets geweldigs heeft gedaan door een beetje aanmodderen.

Dus ga ervoor. Committeer je. Beslis dat het niet mogelijk is om deze droom niet te laten gebeuren. Jij kan dat! Ik geloof in jou!

By |2018-10-25T15:20:23+00:00oktober 25th, 2018|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.