Hoe je het ‘onmogelijke’ mogelijk maakt.

Home > Hoe je het ‘onmogelijke’ mogelijk maakt.

Hoe je het ‘onmogelijke’ mogelijk maakt.

Het was altijd een droom van mij om een ondernemer te zijn, overal te kunnen werken en naar prachtige plekken te reizen. Maar toen ik mijn praktijk opzette, nog weinig klanten had, keek naar het geld op mijn bankrekening (of het ontbreken daarvan) en naar mijn algemene situatie, vertelden velen mij dat ik moest stoppen met dromen en gewoon realistisch moest zijn.

Realistisch. Ieww. Ik ben geen fan van dat woord. En hier is waarom: ik denk dat realistisch je tegenhoudt. Realistisch zijn richt zich op beperkingen, het is een concept dat impliceert dat je gewoon blij moet zijn met wat je hebt, dat je dromen niet mogelijk zijn, en dat iets groots nastreven alleen maar tot teleurstelling zal leiden.

Welnu, ik moet zeggen dat ik het volledig oneens ben met die benadering. Jezelf vertellen om ‘realistisch te zijn’, geeft je geen kracht. Het inspireert je niet om iets groots te realiseren, of om mogelijkheden te verkennen, of om grote dromen te dromen. En wie wil er nu echt zo leven?

Als je een grote dromer bent, zijn er waarschijnlijk mensen die hun twijfels over jou en je ‘grote’ doelen uiten. Er is je waarschijnlijk verteld dat je realistischer moet zijn of dat je blij moet zijn met waar je je nu in het leven bevindt. Misschien houden goedbedoelde familieleden van je en willen ze niet dat je teleurgesteld wordt. Of misschien droomt die persoon zelf niet groot genoeg (misschien omdat ze bang zijn), of misschien zijn ze zelfs een beetje jaloers.

Mijn advies aan jou is om naar je hart te luisteren, niet naar degenen die je vertellen om gewoon realistisch te zijn. Weersta de drang om je verwachtingen te verlagen of gewoon “gelukkig” zijn met waar je bent. Niemand werd ooit groot door simpelweg genoegen te nemen met hun comfortzone.

Ik hou erg van de qoute van auteur, therapeut en spreker Sean Stephenson, die zegt: “Geloof geen voorspellingen die je geen kracht geven.”

Kort en krachtig, maar oh zo waar. Hij is iemand die vaak wordt verteld dat hij alleen maar realistisch moet zijn, hij is tenslotte geboren met een genetische aandoening waardoor hij maar 90 cm hoog is geworden en zulke fragiele botten heeft dat hij gebonden is aan een rolstoel. Dus je kunt je voorstellen dat goedbedoelde mensen hem vaak vertellen over realistisch zijn in het licht van zijn ‘beperkingen’.

Maar hij weigerde te luisteren. Hij koos ervoor om zijn hoop te beschermen, zoals hij zegt, door groot te blijven dromen, op grote dingen te hopen en op iets groter te richten dan de meeste mensen zonder beperking ooit zouden durven te bereiken. Sterker nog, hij zegt dat hij eigenlijk heel comfortabel is geworden met het woord ‘waanideeën’ in de loop van de tijd, en hij omhelst het feit dat zijn benadering van het leven voor veel mensen niet ‘realistisch’ lijkt. Die benadering heeft hem immers heel goed gediend.

Een ander verhaal waar ik van hou gaat over een man genaamd Roger Bannister. Nog niet zo lang geleden werd aangenomen dat het in de menselijke geschiedenis onmogelijk was voor een mens om een ​​mijl onder de vier minuten te lopen. Het werd zelfs “de barrière van vier minuten” genoemd en velen geloofden dat het niet mogelijk was om daar doorheen te breken. Maar in 1954 bewees Roger Bannister dat iedereen het bij het verkeerde eind had door een recordtijd neer te zetten van 3:59. Het grappige is dat zijn record 46 dagen later al werd verbroken en vele anderen begonnen kort daarna ook een mijl in minder dan vier minuten te lopen. Iemand had bewezen dat het mogelijk was, en anderen geloofden dat het mogelijk was en volgden. Het was geen plotselinge verandering in de fysieke mogelijkheden van de mens waardoor dit gebeurde, het was een verandering in mindset.

Weet je, er zijn meer dingen mogelijk in het leven dan veel mensen zich realiseren. Wanneer je jezelf toestaat om lekker onrealistisch groot te dromen, ongeacht wat andere mensen je vertellen, zal je niet alleen jezelf versteld doen staan, maar je laat iedereen in je omgeving zien wat grote doelen in het leven toe kunnen leiden.

Wanneer je je op iets groots richt en je gaat er volledig voor, dan ga je dingen realiseren die zelfs jezelf verbazen. Dus verwijder ‘realistisch’ uit je vocabulaire en geef je dromen alles wat je in je hebt. Je hoeft geen genoegen te nemen met “realistisch”. Je dromen zijn er om een ​​reden in je hart. Blijf dromen. Focus op het mogelijk maken van het “onmogelijke”.

By |2019-01-18T11:17:47+00:00januari 17th, 2019|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.