Hoe je NIET doelen moet stellen

Home > Hoe je NIET doelen moet stellen

Hoe je NIET doelen moet stellen

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik hoor zo vaak mensen tegen anderen zeggen dat ze vooral ‘realistische doelen’ moeten stellen. Maar realistische doelen stellen is iets waar ik mee gestopt ben. Ik vind dat typisch iets voor Nederland. We zijn zo calvinistisch opgevoed! Laten we vooral gewoon doen, dan doen we al gek genoeg. Laten we lekker middelmatig blijven en vooral niet je hoofd boven het maaiveld uitsteken. Dan heeft iedereen gelijk een mening over je. Maar weet je, een mening hebben ze toch wel over je, wat je ook doet.

Dus in plaats van realistische doelen, stel ik grote ‘onrealistische’ doelen voor mezelf en mijn bedrijf omdat ik weet dat dit mij zal uitdagen en dat is waar ik diep van binnen naar verlang en droom. Ik heb geleerd dat grote, gekke, klinkende doelen nodig zijn om een bedrijf en leven te creëren dat beter is dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Realistische doelen zijn vreselijk. Waarom? Omdat ze je leren klein te denken. Wanneer mensen realistische doelen stellen, is dat vaak omdat ze op veilig spelen, om zo te proberen de mogelijkheid van mislukken te voorkomen. Het stellen van een doel dat alleen ‘realistisch’ aanvoelt, is niet uitdagend of inspirerend, en het is zeker niet de manier om je ware roeping te vinden.

Wat zou er gebeurd zijn als er niemand van had gedroomd om op de maan te staan? Als niemand had bedacht om computers eens aan elkaar te koppelen? Als er nooit iemand gedroomd had om te willen vliegen? Waar zouden we vandaag de dag zijn als al deze revolutionaire mensen alleen maar ‘realistische’ dromen hadden gedroomd? Het waren destijds onmogelijke dromen en er zullen genoeg mensen geweest zijn die hen voor gek hebben verklaard. En toch gingen ze door. Echt succes is het gevolg van jezelf toestaan grote, angstaanjagende dromen te dromen, niet kleine, ‘realistische’ dromen.

Aanstaande maandag start mijn gratis 5-daagse training ‘Maak van 2019 je mooiste jaar ooit!’ Ik heb gezegd dat ik 100 inschrijvers wil hebben. Realistisch? Waarschijnlijk niet. Maar dit is wel wat ik graag zou willen bereiken. Het gevolg is dat ik keihard aan het werk ben om te zorgen dat er 100 mooie dames meedoen. (Heb jij je al ingeschreven? Klik hier als je dat nog niet hebt gedaan.)
Het maakt mij creatief, het daagt mij uit, en een beetje ‘obsessed’, maar het is ook net een spel waarin ik niet wil verliezen. Had ik gekozen voor een realistisch doel dan was dat zeer waarschijnlijk 10 inschrijvers geweest. Maar dan had ik niet zo mijn best gedaan en mijn grenzen verlegd maar dan had ik het wel gehaald….

Ik deel dit met je, omdat ik ook jou groot wil laten dromen. Om lekker groot te dromen, om jezelf die “onmogelijke” dromen te laten dromen, om te geloven dat jij in je hebt wat nodig is om die dromen te laten gebeuren, en om actie te nemen namens die dromen. Je hebt alles in huis om een leven en een bedrijf te creëren dat ieders verwachtingen overtreft, zelfs die van jezelf.

Maar om echt grote dingen te laten gebeuren, moet je je comfortabel voelen met spannende dromen. Je moet erop vertrouwen dat je hebt wat nodig is om te gaan voor je dromen. Je moet jezelf zichtbaar maken en je moet actie ondernemen.

Dus wat moet jij doen om te stoppen met ‘realistisch’ zijn en jezelf toe te staan om echt grote, angstaanjagende, gek klinkende dromen te laten dromen? Ik daag je uit om je eens helemaal te laten gaan en je voor te stellen waar jij nou diep van binnen echt héél blij van wordt. Er is zoveel meer mogelijk voor jou, en het stellen van grote doelen en het ondernemen van actie zal je zoveel dichterbij een leven en bedrijf brengen waar jij naar verlangd hebt.

Ik geloof in jou!

P.S. Help je mij mee aan mijn 100 deelnemers voor mijn 5-daagse? Schrijf je dan nu in! Weet je iemand die graag van 2019 haar mooiste jaar ooit wil maken? Deel dan gerust de pagina www.appelenjij.nl/5-daagse. Dank je wel, ook namens mijn dromen 😉

By |2018-11-30T00:08:32+00:00november 29th, 2018|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.