Je bent tot veel meer in staat!

Home > Je bent tot veel meer in staat!

Je bent tot veel meer in staat!

Een van de mooiste dingen van mindset vind ik de kracht van gedachten. Heel veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze zelf in staat zijn om hun gedachten te controleren en deze te veranderen als dat nodig is.

Onlangs hoorde ik weer een mooi verhaal over de kracht van gedachten en dat deel ik vandaag graag met je.

Lisa Bentley is een triatleet die deelnam aan 33 Ironman-triatlons en 11 van hen won. Heel bijzonder als je je beseft dat ze voor haar eerste triatlon de diagnose taaislijmziekte kreeg te horen!

Een van de belangrijkste dingen die Lisa herkende door haar hele ervaring de afgelopen jaren, is dat je gedrag belangrijker is dan feiten.

Zo wist Lisa bijvoorbeeld dat sommige atleten met wie ze in deze triatlons te maken had, betere sprinters, zwemmers, enz. waren. Ze was zich bewust van deze feiten, maar liet zich hier niet door afleiden. Ze concentreerde zich op de overtuiging dat alles mogelijk was. Ze hield zichzelf niet tegen door wat de feiten haar vertelden.

Lisa herinnerde zichzelf er altijd aan om er in te blijven geloven en het beste over zichzelf en haar capaciteiten te denken, om haar eigen grootste fan te zijn en te blijven werken om de allerbeste versie van haarzelf te zijn. Een echte kampioen vindt succes ondanks tegenspoed, en het grootste gedeelte van ons succes bestaat uit het opnieuw trainen van onze gedachten om echt te geloven dat alles mogelijk is.

Door zo te denken zorgde ervoor dat Lisa in staat was om iets te bereiken dat groter was dan wat de feiten iemand zou doen geloven, het winnen van 11 triatlons, ondanks felle concurrentie en een genetische ziekte waarbij mensen niet geacht worden atletisch te zijn, laat staan een professionele atleet …!

Voor mij is haar verhaal zo’n krachtige illustratie van hoe onze gedachten en onze houding echt onze realiteit creëren. Ik weet uit eigen ervaring de kracht dat herprogrammeren van onze mind kan hebben op ons leven. Het verschuiven van mijn eigen denkwijze en houding over wat mogelijk was voor mij is wat de basis is geworden voor het creëren van een bedrijf en leven waar ik van houd en het vinden van mijn doel.

Laatst las ik de volgende quote:

“We were born into genius but we were hypnotized into mediocrity. (We werden geboren in genialiteit maar we werden gehypnotiseerd tot middelmatigheid.)”

Dat wil zeggen dat we allemaal geboren zijn als grote dromers, met een onbegrensd concept van wat mogelijk is voor ons leven, maar gedurende ons leven vertelt de maatschappij en diverse mensen ons dat we te groot dromen of dat we ‘de feiten onder ogen moeten zien’.

Terwijl in werkelijkheid deze ‘feiten’ ons niet hoeven te beperken. We zijn allemaal tot zoveel meer in staat dan velen van ons geloven. En dat geldt ook voor jou.

Jouw houding en gedachten hebben echt de kracht om je realiteit en je toekomst de vorm te geven die de verwachtingen overtreffen en bewijzen dat de ‘feiten’ verkeerd zijn.

Dus, op welke manieren laat je ‘feiten’ in de weg staan als je eigenlijk diep van binnen gelooft in iets groters voor jezelf? Welke mentale verschuivingen moet je maken om in de richting van je dromen te gaan? In de richting van het leven en de business waar je diep in je hart weet dat het voor jou is bedoeld?

Lisa zei het het beste toen ze zei dat je je eigen grootste fan moet zijn, om te geloven in jezelf en je mogelijkheden. Vertrouw erop dat je het al in je hebt wat nodig is om grote dingen in je leven te laten gebeuren, ongeacht je huidige realiteit of wat de feiten je vertellen.

Ontwikkel een houding in jezelf die gelooft dat alles mogelijk is en dat de mogelijkheden voor je toekomst geen enkel limiet hebben.

Jouw dromen zijn binnen handbereik!

By |2019-03-22T14:13:46+00:00maart 22nd, 2019|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.