Kies jij voor gisteren of voor morgen?

Home > Kies jij voor gisteren of voor morgen?

Kies jij voor gisteren of voor morgen?

Kies jij voor gisteren of voor morgen?
Deze zin hoorde ik vorige week en hij triggerde mij omdat het zo’n krachtige vraag is, vooral als het gaat om het najagen van je dromen en het creëren van het leven dat je echt wilt.

Weet je, ons hoofd rakelt vaak dingen uit het verleden op om daarmee onze toekomst te voorspellen. Dat is waarom we vaak zo bang zijn om vooruit te komen. Ons brein is zo ingericht dat het het liefst werkt op de automatische piloot en dan gebaseerd op wat we al eerder hebben meegemaakt. Nog een reden waarom het zo gewoon voor ons is om weerstand en angst te voelen wanneer we iets nieuws uitproberen.
Veel te vaak zie ik vrouwen die zich maar blijven verzetten omdat ze naar achteren kijken in plaats van naar voren.
Daarom is het essentieel om je te realiseren dat vooruitkijken een bewuste keuze is.

Toen ik mijn bedrijf startte, moest ik bewust de beslissing nemen om beperkende overtuigingen uit mijn verleden te laten gaan (bijvoorbeeld mijzelf onzichtbaar maken, mijn geldverhaal, wie zit er nu op mij te wachten of het idee dat ik er al te oud voor was). In plaats daarvan moest ik kiezen om vooruit te kijken en me voorstellen van wat mogelijk was. Ik kon mijn idee van wat mogelijk was niet meer baseren op wat ik in het verleden had meegemaakt of geleerd. En sindsdien heb ik geleerd dat het bereiken van belangrijke momenten in mijn leven en business draait om het nemen van beslissingen van waar je wilt zijn, niet van waar je nu bent of waar je geweest bent.

Ik zal dat herhalen…
Neem beslissingen van waar je wilt zijn, niet van waar je nu bent.

Dus als je het gevoel hebt dat je vastzit in een sleur en je maar niet kunt ontsnappen aan die tegenslagen en beperkingen uit het verleden, weet dan dat de eerste stap om er van los te komen het nemen van een besluit is. Je kiest ervoor om niet langer beschikbaar te zijn voor de verhalen uit het verleden en te worden geregeerd door iets wat achter je ligt.

Jij bent krachtig genoeg om te beslissen of je kiest voor gisteren of voor morgen. Dus waar kies jij voor?

Ik geloof in jou!

By |2018-11-15T15:23:47+00:00november 15th, 2018|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.