Stop met vergelijken!

Home > Stop met vergelijken!

Stop met vergelijken!

Wat ik vaak hoor van veel ondernemende vrouwen, degenen die heel hard werken om hun bedrijf op te bouwen en hun dromen achterna jagen, is dat ze het gevoel hebben dat het bij hen langer duurt voordat er iets gebeurt dan bij iemand anders. Ze raken verstrikt in de val van vergelijking, waardoor ze veel te hard voor zichzelf zijn en uiteindelijk vast zitten in de vergelijkingsval.

Misschien herken je dat, FIRSTNAME. We weten allebei dat dit hele vergelijkingsscenario jou en jouw succes niet helpt. Geloof me, ik weet hoe het is dat je alles wilt laten gebeuren in jouw bedrijf, liefst gisteren, en hoe verleidelijk het is om jouw voortgang te vergelijken met iedereen om je heen, maar uiteindelijk zal die vergelijkingsmindset je vooruitgang alleen maar belemmeren.

Een van mijn klanten gaf aan dat ze achteraf gezien niet zo hard voor zichzelf had moeten zijn. Ze had zoveel tijd en energie gestoken in het proberen om alles perfect te laten zijn omdat ze zich constant aan het vergelijken was met anderen.

Weet dat iedereen zijn eigen unieke reis en tempo heeft en dat het niet nodig is om jezelf af te straffen omdat je niet zo “snel” gaat als iemand anders. Alles gebeurt en zal gebeuren op het juiste moment. Waar je ook bent, vertrouw waar je bent, vertrouw op je eigen kunnen en vertrouw op je eigen reis.

Nu gaat dit hele verhaal niet noodzakelijk over geduldig zijn, de meeste ondernemers hebben immers een hekel aan dat woord (sterker nog, ik sta niet bepaald bekend als de meest geduldige persoon als het gaat om mijn eigen bedrijf). Maar het gaat erom te erkennen dat je reis precies dat is, jouw eigen speciale, zinvolle reis, en dat je je best doet om elke stap zonder oordeel te omarmen.

Ik ga je dus niet zeggen dat je niet ongeduldig moet zijn, daar ben ik zelf ook veel te ambitieus voor 😉 maar focus je ook eens op wat je al gedaan hebt en hoe ver je al gekomen bent in vergelijking met waar je was een dag, week, maand of jaar geleden. Vertrouw erop dat je op de juiste weg zit richting datgene wat jij graag wilt.

Doe wat nodig is om die successen te onthouden, maak een lijst, plaats post-it’s door je kantoor, neem een audio op over je kleine dagelijkse prestaties, maakt niet uit wat als het er maar voor zorgt dat je gefocust blijft op je reis en je doelen (in plaats boos te worden op jezelf omdat je niet zo ver bent als iemand anders is in zijn bedrijf). Het is tijd om die vergelijkingsval weg te gooien!

Geniet van je eigen reis en gun jezelf de ruimte die je nodig hebt om te leren, te groeien en te creëren. Er is een reden waarom je bent waar je nu bent. En onthoudt, ieders pad is uniek en dat ieders reis op de juiste manier gaat en dat geldt ook voor jou, FIRSTNAME!

By |2019-01-03T17:02:48+00:00januari 3rd, 2019|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.