Waarom je moet blijven verheugen op dingen.

Home > Waarom je moet blijven verheugen op dingen.

Waarom je moet blijven verheugen op dingen.

Vorige week had ik een heerlijk afspraakje met een vriendin en natuurlijk kwamen ook de ontwikkelingen bij Appel en Jij ter sprake. Ik vertelde enthousiast over mijn 5-daagse ‘Maak van 2019 je mooiste jaar ooit!’ die op 3 december begint en dat ik daar 100 inschrijvingen op wil hebben. Dat het zo’n gaaf wordt en dat heel veel onderneemsters er echt wat aan zullen hebben! Tot mijn verbazing was haar reactie op mijn opwinding een van mijn minst favoriete zinnen: “Verheug je er niet teveel op”.

Als je die zin ooit van iemand hebt gehoord, weet je waarschijnlijk hoe vervelend en irritant het gevoel is dat deze zin teweeg brengt en hoe het alle positieve energie bij je weg haalt. Hoewel de persoon die het zegt het meestal het beste met je voor heeft en het goed bedoelt, is de onderliggende boodschap van die zin eigenlijk behoorlijk slecht. Eigenlijk zeg je tegen iemand dat ze er rekening mee moeten houden dat het een teleurstelling zal worden en dat je je daar maar beter op kan voorbereiden. Het moedigt je aan om je hoop en je dromen in toom te houden, want als je groot droomt dan word je alleen maar teleurgesteld.  Wat een deprimerend perspectief, vind je niet?!

Als je je bedenkt dat onze gedachten onze realiteit creëren, maar als we ons altijd maar voorbereiden op teleurstelling, het veilig spelen en “niet teveel verheugen”, is dat dan niet het recept voor een self-fulfilling prophecy? Onze gedachten zijn krachtig en daarom geloof ik dat het zo belangrijk is om een ​​positieve, veerkrachtige mindset te ontwikkelen als het gaat om business maar ook als het gaat om ons dagelijks leven.

Zullen er momenten van teleurstelling zijn? Absoluut. Maar het is beter om te geloven dat verbazingwekkende dingen mogelijk zijn en je dromen een kans te geven, dan vast te blijven zitten in pessimisme en angst. En zelfs als iets niet gebeurt zoals gepland, geloof ik altijd dat alles gebeurt voor het grotere geheel, voor jou en voor mij.

Laatst stuurde iemand mij het volgende bericht: “Heb geloof, vertrouwen en de moed dat jouw verlangens zich in je leven manifesteren, ook al zie je het nog niet. Geduld kan nodig zijn, maar je kunt er zeker van zijn dat alles gebeurt voor een reden.’
Ik heb dit zo gemerkt in mijn eigen leven. Er zijn zoveel jaren geweest dat ik me zorgen maakte over waarom bepaalde dingen gebeurden en onzeker was over de toekomst. Maar gelukkig hield ik in die jaren van onzekerheid nog steeds de hoop dat het goed kwam, omdat ik diep van binnen wist dat er iets beters was voor mij, zelfs al kon ik het nog niet duidelijk zien.

Ik heb mij gerealiseerd dat ik de kracht had om in mijn eigen hoofd te focussen op wat mogelijk was, in plaats van te focussen op datgene waarvan ik vreesde dat het onmogelijk was. Ik nam de beslissing om alles te doen wat ik kon om te visualiseren wat ik wilde en om echt te geloven dat het zou gebeuren. Ik luisterde naar podcasts in de auto, las veel over mindset en succes, zei affirmaties op, schreef positieve zinnen op post-its, enz.

En wat denk je? Er gebeurden allerlei dingen, zelfs als ik bang was dat dat niet het geval was. Alles viel echt op zijn plaats. The Universe has my back. Ik was niet alleen. Mijn droomleven was al onderweg.

Als ik nu terugkijk, ben ik dankbaar voor die momenten waarop dingen maar ‘niet lukten’. Momenten waarop sommigen misschien hebben gezegd dat ik moest stoppen met hoop houden en de teleurstelling gewoon onder ogen moest zien.
Die momenten hadden een doel en al die momenten leidde me naar waar ik nu ben.

Dus als je ook diep van binnen weet dat je voor iets groters bent bedoeld, vertrouw erop dat het eraan komt. Laat niemand je vertellen dat je verwachtingen te hoog zijn, je dromen te groot zijn, of je doelen te extreem. Weet dat de dingen die je wenst mogelijk zijn voor jou. Het kan enige tijd duren en het zal zeker doorzettingsvermogen eisen, maar vertrouw erop dat je met een reden hier op aarde bent en je reis bedoeld is om te leren.

By |2018-11-23T14:28:38+00:00november 22nd, 2018|Blog|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.